Jun 19, 2011

Hepi Father's Day..


Salam..

Arini 19/06/2011 bersempena ngan Hari Bapa kan...dah Hari Ibu celebrate,bapa janganla dilupakan..kang kecik ati dia..tambah g Aboh aku..memang selalu jeles ngan Umie..kalo aku kol enset dia,tapi nak cakap ngan Umie..bengkek je dia..bukan aku sorang,sume anak-anak dia camtuh..bek laki or pmpuan..hahaha...

yela..aku tak reti nak sembang ngan dia kalo dalam fon..
takkan nak gosip-gosip or nak tanya sal baju ngan dia??tul tak??
ermm..tapi,we still love u Aboh..ur the best father we ever had..
tak pernah sekali pun dia pukul aku walo senakal mana aku..
yang selalu bagi upah Umie aku..ki3...lawak sungguh kalo ingat balik..
mencicit lari kalo tengok Umie aku datang bawak penyapu ke hape..
sape suh tak dengar cakap..bebudak...besela kan..
nanti Aqil dah besa..lau ade rezeki,ade adik-adik dia..camne la aku nak handle...

Kagum pada mereka yang bergelar ibu bapa yang penyayang dan berjaya mendidik anak mereka..
hopefully aku ley jadi cam dorang..ley jadi parents yang dikagumi oleh anak-anakku...
dan menjadi inspirasi dorang..cewahh...

kepada En Hubby,aku dah wish awal-awal g..dah dia duk muncung jer..
Ha,hamik2 nak sangat..ki3 *i'm dead kalo dia baca ni*

takde hadiah aku bagi,just kasih-sayang,dan kesetiaan...*P.U.I..........puiii...cakapla ko kedekut*
hahaha..

Sebenarnya,tu adalah ayat aku tiap kali beday sape2 yang aku wish,and tak dapat nak bg adiah...
paling kerap sekali,my Aboh la..kalo tepon wish,mesti dia tanya,"mana adiah???takkan wish jer??"
aku jawab...

"ade...adiah paling mahal sekali kat dunia...yang tak ternilai ngan ape pun...
KASIH SAYANG...."

memang kami just joking,tapi jauh disudut hati...itulah yang sebetulnyer...
and aku harap anak-anak aku nanti akan bagi jawapan yang sama..
adiah tak penting,yang penting kasih sayang and ingatan...
ehh,ehh,kalo dah dorang nak bagi aku amik jer..he3..
rugi la..kan kannn???

peace....*_^

p/s: Opps,malam ni kena kol Aboh..tadi tak sempat nak kol.. 


Jun 18, 2011

Penat tipu ke,penat betul??

Salam,

Hai,tetibe datang angin kus-kus menyebabkan sindrom kemalasan melanda..malsa nak hupdate belog..sbb xde ape..tapi,aku janji nak post pic SOTO kan??
memang aku masak soto arini..tapi takde daun bawang n daun sup..jadi tak cantik gitu..tak berseri..aku pun xde mood nak amik pic..
So,makan dan buat bodo saje..he3..

Renyah jugak nak masak soto ni..walopun simple..tapi sebab aku kan ade sibudakkecikyangcomelitu,kena pantas la..
xley nak berangan-angan kat dapur..
Ha koo,campak situ,yang ni tumpah ke lantai..tepung bersepah..ha3..gilos..
tapi nak makan punyer pasal..
nasi impit aku dah wat dari semalam..saje try wat sendiri..selalu aku gune yang segera jer..

so far,sume ok n jadi..yela,menu ringkas tapi leceh jer..janji boley ditelan sudah..
En Hubby wat suggestion suh aku jual soto n nasi kerabu tumis kat depan tuh..Hello,xkose mak tau....
tapi,tergelak jugak bile duk imajin aku pakai tudung cam mak cik2 kat kedai..ha3..
ok pe??tapi aku advance sikit..pakai lens..amacam??baru kelabu mata aku,kena asap kat dapur..pastu,meraba-raba periuk,kena periuk panas..kan dah kecoh kat dapur..amboi,terer tul aku wat citer..ha3...

Sebenarnyer,aku penat coz semalam tido lambat..dok upload pic dalam belog bisnes aku..sampai kul 4 pg..
En Hubby lak shift malam arini,so dia bantai tido lambat layan CD X-Men..Ok la.at least,ade jugak orang teman aku..tapi memang hobi dia tengok Cd sampai pagi lau ari cuti..
aku pun terikut-ikut sekali..xkeje xpe la..lau dah keje,xde maknanya..

pagi tadi pun terlewat bangun..sampai Aqil dah tumbuk2 muka aku,tendang2 pun aku wat donno g..dia geram,nanges la dengan volume tinggi..cian dak kecik tuh..dapat mama n papa yang ntah hape2..
wateva la..janji,mama n papa luv u muah3..

ekceli,Aqil tido tgh..tapi pastu,dia dok terselit celah ketiak aku..ake la yang terpaksa ke tepi bg space kat dia,sampai aku terpksa peluk dinding..ki3..comel kan kan???gigit Aqil sampai lebam..tipula..^_^

ok bai..

p/s: jgn lupe singgah and tengok belog aku yer..ley shopping..window shopping jer pn boley..KLIK SINI

Jun 16, 2011

The Pursuit of Happyness

Salam,


Semalam aku tengok la citer kat TV2..bosan-bosan,and dah boring buka FB,aku tengokla tb jap..Owh,Will Smith and anak dia..kecik g time ni..yela,taun 2006 kan..midnight movie rasanya..layan la jap,sebelum masuk tido..Dah layan,ehh,cam best jer..sedih,and kagum ngan semangat dia..memang citer yang boleh menaikkan semangat..camna susah nak cari keje,nak tanggung anak lagi...sampai kena halau,nak makan pun susah..tapi dia berusaha demi anak dia..anak dia pun kata,"you're a good papa"..Last sekali,pas dah penat usaha dan puas susah,dia akhirnyer berjaya menjadi broker..pastu,menjadi pengasas firma pelaburan...pendek kate,jadi orang kaya la..sungguh kagum pada semangat dia..walo susah camne,kalo demi anak-anak,sume mak bapak sanggup wat ape saje,unless pada yang xlayak di gelar/jadi mak bapak la..


Synopsis
In 1981, in San Francisco, Chris Gardner (Will Smith) invests his family's savings in portable bone-density scanners which he tries to demonstrate and sell to doctors. The investment proves to be a white elephant which financially breaks the family and as a result, his wife Linda (Thandie Newton) leaves him and their son Christopher (Jaden Smith) and moves to New York.
While downtown trying to sell one of his scanners, Chris meets a manager for Dean Witter and impresses him by solving a Rubik's Cube during a short cab ride. Chris does not have enough money for the cab fare and flees the cab driver into a subway station where he barely escapes the cab driver but loses one of his bone scanners in the process. This new relationship with the Dean Witter manager earns him the chance to become an intern-stockbroker.
Despite arriving there unkempt and shabbily dressed due to an emergency, Chris is offered the internship. Chris is further set back when his bank account is garnished by the IRS for unpaid taxes, and he and his young son are evicted. As a result they are homeless, and are forced at one point to stay in a bathroom at a subway station. Motivation drives him to find the Glide Memorial United Methodist Church, which has a homeless shelter primarily for single mothers and their children.
Due to demand for the limited rooms, Chris must frantically race from his internship work early each afternoon in order to land a place in line. Chris finds the bone scanner that he lost in the subway station from a demented man who believes it to be a time machine and it is now damaged, but Chris finally repairs it. Disadvantaged by his limited work hours, and knowing that maximizing his client contacts and profits is the only way to earn the one paid position that he and his 19 competitors are fighting for, Chris develops a number of ways to make phone sales calls more efficiently. He also reaches out to potential high value customers, defying protocol.
One sympathetic prospect takes him and his son to a professional football game. Regardless of Chris's challenges, he never reveals his lowly circumstances to his co-workers, even going so far as to lend one of his bosses five dollars for a cab, a sum he can barely afford.

Concluding his internship, Chris is called into a meeting with his managers. His work has paid off and he is offered the position. Fighting back tears, he rushes to his son's daycare, hugging him. They walk down the street, joking with each other and are passed by a man in a business suit (the real Chris Gardner in a cameo). The epilogue reveals that Chris went on to form his own multi-million dollar brokerage firm.

Cast
Will Smith as Chris Gardner
Jaden Smith as Christopher Gardner Jr.
Thandie Newton as Linda Gardner
Brian Howe as Jay Twistle
Dan Castellaneta as Alan Frakesh
James Karen as Martin Frohm
Kurt Fuller as Walter Ribbon
Takayo Fischer as Mrs. Chu

Production
Chris Gardner realized his story had Hollywood potential after an overwhelming national response to an interview he did with 20/20 in January 2002.He published his autobiography on May 23, 2006, and later became an associate producer for the film. The unusual spelling of the film's title comes from a sign Gardner saw when he was homeless. In the film, "happiness" is misspelled (as "happyness") outside the daycare facility Gardner's son attends.

The movie took some liberties with Gardner's true life story. Certain details and events that actually took place over the span of several years were compressed into a relatively short time and although eight-year-old Jaden portrayed Chris Jr. as a five year-old, Gardner's son was just a toddler at the time.

Casting
Chris Gardner reportedly thought Smith, an actor best known for his performances in action movies, was miscast to play him. However, he said his daughter Jacintha "set him straight" by saying, "If Smith can play Muhammad Ali, he can play you!"

Filming
Gardner makes a cameo appearance in the film, walking past Will and Jaden in the final scene. Gardner and Will acknowledge each other; Will then looks back at Gardner walking away as his son proceeds to tell him knock knock jokes.

**credit to Wikipedia

p/s: aku nanges tengok citer ni..emo dow kalo citer sal anak-anak ni..paling sedih,time dia and anak dia terpaksa tido dalam toilet sebab dah kena halau dari umah sewa..So,bersyukur dengan apa yang kita ade..dan juga usaha tangga kejayaan..


Laksam...

Salam,

Erm,arini aku wat laksam..dah nak cari susah..aku wat sendiri la..kuah nye senang jer..tapi nak wat laksam tu yang susah..aku ikut 1 resepi ni..tapi aku kurangkan air sikit coz baca komen orang kat bawah dia kate jadi lembik..So,aku pepandai la...ok la..tapi lembik sikit..(Tu pun aku dah kurangkan air tau)..yang lain-lain ok jer..ulam,sambal and kuah..cuma tak puas ati tang laksam jela..fail sikit..susah tau...

Umie aku pun tak pernah wat,just beli je yang dah siap.tinggal nak wat kuah and prepare ulam-ulam jer.Kalo kat Kelantan,jarang gune laksa segera..Kebanyakkan gune laksa beras kalo tak silap..memang sedap dan lembut..kalo laksa segera kan kenyal..boleh tercekik tau..tapi kat Pineng ni,laksa tu jela yang ada..hu3..

Ni pun aku lewat sikit masak..jadi messy la..dah adik aku nak g keje lak..takut tak sempat la dia nak makan..Alkisahnyer,jiran sebelah umah aku baru meninggal..aku pun tau lambat..dah tengah hari..masa aku kat dapur,and En Hubby ngah tido..membe dia gitau,baru kitorang g ziarah..memang aku dah dengar bunyi cam ramai orang depan umah,tapi since aku busy nak masak and siapkan Aqil lagi..wat donno jela..

Takziah la kat family dia..dah sampai masa dia..kena heart attack..lagi 3 taun nak pencen..Innalillah..

p/s: takde pic tak sempat nak snap coz memang sangat kalut..:(..takpe,sok aku wat soto,aku amik pic k..


Jun 14, 2011

lagu time rasa down or mood not ok..:(..very2 motivating..

Stay The Same-Joey McIntyre

Don't you ever wish you were someone else,
You were meant to be the way you are exactly.
Don't you ever say you don't like the way you are
When you learn to love yourself, you¹re better off by far.
And I hope you always stay the same
cuz there¹s nothin' 'bout you I would change.

I think that you could be whatever you wanted to be
If you could realize, all the dreams you have inside.
Don't be afraid if you've got something to say,
Just open up your heart and let it show you the way.

Believe in yourself.
Reach down inside.
The love you find will set you free.
Believe in yourself, you will come alive.
Have faith in what you do.
You'll make it through.


Jun 12, 2011

Suka jadi tak suka ke, tak suka jadi suka???


masa bercinta engkau suka aku pun suka
kemana pergi pun tak apa
yang penting jalan berdua
naik bas pun takpa
jalan tengah panas pun takpa
sampai melecet ketiak jadinya 
semua suka tiada duka

masa engkau suka aku pun suka
tapai yg engkau suka aku pun suka
walaupun sebenarnya tak berapa suka
petai yg engkau suka
aku pun telan juga 
walaupun nak terjegil biji mata
kita sama-sama ketawa

masa engkau suka aku pun suka
tempe yg aku makan jadi kegemaran kau juga
walaupun kau tak pernah makan sebelumnya

masa engkau suka aku pun suka
pakai apa pun tak pe 
baju merah tudung biru pun tak ape 
tudung kau senget aku kata takpe
gigi kena lipstik aku tak kisah juga
engkau tetap cantik jelita

masa engkau suka aku pun suka 
aku pakai apapun tak ape,
lupa pakai tali pinggang pun tak ape
T-shirt koyak kat ketiak pun tak ape
Lupa cukur misai pun tak ape
Kau kata aku tetap handsome seadanya

baru kahwin,kau sangat suka, aku lagilah suka
macam dunia kita yg punya
dua minggu terperap dalam bilik aje
sampai makan pun selalu terlupa

kau sangat suka, aku lagilah suka
tiga empat papan petai sehari aku tak pernah lupa
kau sangat suka, aku lagilah suka
hari-hari tiga empat pinggan tempe kau goreng utk aku saja

bila anak dua lain pulak cerita,
kau suka aku tak suka,aku suka engkau tak suka
sebab petai yg engkau suka aku sangat tak suka 
mana taknya, bilik air jadi hancing jadinya
mungkin salah aku juga 
manjakan engkau sangat dengan petai saja (hahaha)

kau suka aku tak suka
aku suka engkau tak suka
sebab hari-hari aku nak tempe aje
sampai kau jemu menggoreng jadinya
mulalah komplen aku anak Jawa
sendawa pun bau tempe aje

tapi salah kau juga
kau tak pandai nak masak yang lainnya
sampai sekarang ni aku pun tertanya-tanya
suka ke tak suka?

*just nak share..sebab kelako giler..

Jun 11, 2011

Segmen| Aku kenal Lulu Caldina



Salam,

Lulu Caldina??sape tak kenal???walopun aku baru jer follow,tapi aku memang suke belog dia..nice and banyak info yang hottest and latest..

Cik Lulu jugak sangat gojes and friendly..langsung tak sumbunk..me loike..

Dia memang sangaaaaaat suke BIRU and Chelsea..

Kalo nak tau citer best or gosip2,jom visit belog Cik Lulu cantik..

peace..


Entri bergambar saja...:)

Salam,

Ni kitorang p lepak kat R&R Pantai Bersih..kalo kat Butterworth,sini la tempat berhujung minggu untuk yang berkeluarga..bawak anak-anak mandi kat pantai...lebih kurang 15 minit jer dari umah aku..Bawa aqil jalan-jalan...he3..ade yang bbq kat sini..boleh jer..











 ..xoxo..

Susu Nan Pro 1 yang naik rege..~sigh~


Salam,

Erm,semalam g beli susu Aqil..Aqil minum susu formula Nan Pro 1...OOOit,terkejut koo..tengok rege dah nek mancanak-canak..bese aku beli baru RM44.50 untuk 2 pek(1.4kg)..Ni dah up sampai RM50.50.padahal baru 3-4 ari lepas aku g beli..Adooyai..kalo nek singgit dua takpe gak..ni RM6-7..kering la kalo camni..

Kot yer pon naik,janganla mendadak camtu..boleh membawa kepada serangan sawan tau..untuk parents la..anak-anak still epi and riang-ria cam bese..tu sibek Aqil minum Nan Pro jer..kalo susu yang lagi up contohnye Enfagrow,Mamil ker...mau tak kopak..bukannyer nak berkira rege susu nak bagi anak minum..tapi nek cepat and banyak sangat..

Nasib la susu badan tak banyak..kena selang-seli bagi susu formula gak..kalo tak,memang aku breatfeed jela..sep pun sep..ye kan??anak pun lagi sihat..

tapi memang ada dengar aritu lagi,produk tenusu akan naik 5-6% by June..cuma tak bape alert..salah siapa???salah sendiri kan..tak prepare..dari segi mental and emosi..hahaha..

kalo dah minyak naik,sume barang nak naik..yela,sume keje pakai minyak..minyak lori,minyak masak..so,harap-harap gaji pekerja pun akan di up la kan..tak kesian ker harga barang naik,gaji tak naik??minyak kete nak g keje lagi..pening piki,macam aku lak yang keje.hik hik hik..



Jun 10, 2011

Kasih+Yang+Suci..




Hai,tak abes-abes g demam Nora Elena nih..hehehe..
Biasala..skang ni susah Mesia nak tayang citer best cam ni..selalu tayang citer dari luar,yang merapu tahap gaban+buhsan-giler-tengok...kan kan..

Ha,kalo takpun,citer seram memanjang...hermm...dorang tu xtau ker penonton mestila boring kalo genre tu jer,tak tukar-tukar???alahai..

Tengok cam citer ni..Asyik-asyik citer seram,tetibe kuar citer romantik,mestilah penonton suka..tukar angin kan..nak-nak citer+pelakon sume mantop-mantop belake..he3..tak gitu uolls???

Ok ok..Actually,aku tak pernah baca novel ni..aku ni bukan kaki novel mana..kalo ade,baca..takde,takpe..tak fanatik sangat la..bukan ape,taste aku pelik sikit..kalo citer yang "biasa" and ending dah boleh agak,aku tak layan.boring dow..

Suke kalo yang suspens and surprise..and juga yang lain dari lain,cam Ramlee Awang Murshid..perggh!!memang kuar la peluh nak imajin citer dia..
kalo ley x-ray otak,mesti cair-meleleh...hahaha..

tapi,Alaf 21 memang banyak produced citer-citer best..cuma aku jer tak update novel yang latest and hottest..hik hik hik.

p/s: pasni nak kena cari buku ni kat kedai...tapi mesti dah rasa lain coz tengok drama dulu baru baca novel..tul tak uols???watevala...


OST N✿ra Elena



Biar Hati Mencintai - Sarah Aqilah

Kau yang membuatku buntu
Membuatku tak tentu
Terus memikirkanmu
Biar tiada jalanku,jalanku

Telah ku cuba untuk nyatakan
Rasa di hati ini
Yang makin menghantui
Perasaan jiwaku,jiwaku

Chorus:
Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu
Biar pedih sakit memilikimu
Namun hati takkan tuk berubah
Selamanya…

Kau yg menjadikan cinta
Selalu menjadi rindu
Seperti waktu itu
Yang mengharung hidupku,hidupku

Ku yang bisa memerlukan
Selalu jadi mimpiku
Menjadi pemilikmu
Biar tak pernah tahu…
Kasihku…


Lirik Jangan Kau Pergi - Erry Putra feat Reen Rahim

Tak pernah kurasa begini
Kumenyintaimu sepenuh hatiku
Ternyata hanyalah dirimu
Yang mengerti aku sepenuh hatimu
Ku inginkan selalu terhentinya waktu
Supaya kita terus bersama
Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
Sendiri jauh darimu
Ku perlukan kamu inginmu selalu
Temani jalan hidupku
ooooo
Ternyata hanyalah dirimu yang amat ku rindu
Kurindu selalu
Kuinginkan selalu terhentinya waktu
Supaya kita terus bersama
Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
Sendiri jauh darimu
Ku perlukan kamu inginmu selalu
Temani jalan hidupku
ooooo
Janganlah kau pergi tinggalkan diriku
Sendiri jauh
ooooo
Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
Sendiri jauh darimu
Ku perlukan kamu inginmu selalu
Temani jalan hidupku
Janganlah kau pergi....


Lagu Sesuatu yang berbeza -Sofaz 

Ada sesuatu yang berbeza
Saat ku lihat senyum manis mu
Ada sesuatu yang tak bisa ku ungkapkan
Saat ku bertemu dengan dirimu
Satu keinginan terpendam di hati
Bermain di dalam rahasia cinta ku
Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini
Mungkin ini semua hanyalah perasaan
yang singgah dan pergi meninggalkan ku
Satu keinginan terpendam di hati
Bermain di dalam rahasia cinta ku
Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini...





Jun 9, 2011

Anak Jin meletops...


Salam,

Aku tertengok la citer Ahmad Albob Yang Punya kat TV3 tuh..ok la...komedi kan,citer bese la..ala-ala Ahmad Albab tuh..tapi versi moden la..ok,bukan tu yang aku nak citer...tapi pasal pelakon dia,Norsyuhaida Abd Razak or lebih pemes ngan Dottie....yang comel-comel tuh..memang di akui dia ni memang comel...bulat-bulat gitu..tapi kalo la dia ni kurus,memang cun aku rasa sebab skang pun muka dia cun+kiutmiut..

Yang tak cun nyer bile dia pakai seksi-seksi...sakit mata tengok.."Abes tu xyah tengok..."memangla boleh tak tengok,tapi budak-budak tengok..dah citer tu pun sesuai untuk budak kan.."

yang aku perasan,dia pakai skirt singkat,paras peha atas lutut la..adooi..tergamaknyer..kalo orang tu kurus and betis bunting padi ok la jugak..ni betis "comel"...nampak obvious la kan...yer,memang kalo orang kurus pakai skirt tetap jadi dosa..tapi orang dah anggap biasa..kan kat Mesia ni memang trend skirt kat lutut and baju berkemban..(tangan ke bahu,mata ke atas)..

Tapi mungkin la dia pakai legging kale kulit bawah skirt tu..tu yang nampak macam betul-betul kulit..*bersangka baik*

Pape pun,aku memang respek ngan dia coz dia yakin ngan diri dia,walopun dia kategori comel..Orang comel pun ley bergaya ape,janji kena gaya la kan..*paham-paham sendiri la yea*

p/s: credit for gua.com for the pic..TQ




Jun 8, 2011

Wordless Wednesday..cam best..

Ermm,slow betol aku ni..orang lain dah lama wat,aku baru tahu..sob sob teresak..over kan??hahaha..
tapi aku xde idea g malam ni..so,maybe next week la baru stat..he3..

Ok babai..


Jun 7, 2011

Tak Mo Gaduh-gaduh...ermm..

Salam,

Hai,macam-macam skang nih..kadang-kadang blogwalking ni best coz jumpe blog baru yang best-best kan..

yang tak best nyer,jumpe yang tak ok la..bukan ape,agak terkejut (ibarat kena kejutan elektrik) dengan bahasa yang ditulis/digunakan..agak kurang ajar disitu..

Tak menuduh sape-sape pun,tapi sape yang tulis dengan bahasa yang sebegitu sopan(tangan ke bahu mata ke atas),dia la yang tersedak..he3

bahasa kita kan sangat indah,klasik and puitis..bukanlah nak suruh korang berpuisi,tapi sekurang-kurang nye hormatilah and jagailah bahasa kita...bukan ke bahasa jiwa bangsa????auw...cam iklan RTM lak..

Memang,blog masing-masing suka hati korang la nak tulis ape..tapi kena la jugak ingat kan,ramai orang yang baca, maklumla belog korang pemes...bukan cam belog aku suam-suam air suam jer..

So,jagalah bahasa and adab dalam menulis...ada yang lagi tua,lagi muda yang baca..so,kenala jaga sensitivity pembaca..kang tak pasal-pasal ada yang kena heart attack masa bw..kus semangat kan...

Lagi satu,skang ni trend "bergaduh" or berbeza pendapat lak lalu berperang kat blog...huhuhu..

xmo la camtu..kemon kemonn la..biar diskus cara elok,xpe kalo tak sama pendapat,yang penting jangan sampai mengeluarkan perkataan yang tak patut...mencarut bagai..no no no...

apa yang kita tulis or gitau kat belog,sume orang ley baca..So,janganla buka pekung didada yer..nanti terpalit ke muka sendiri..kite gak yang malu..

p/s: hormatila bloggers yang len,or readers kita...peace yaw..


Jun 5, 2011

Nora Elena vs Gambit..

Salam,

En Gambit
Erm,kalo korang bloggers kental mesti korang dah tahu topik apa yang paling hangat skang nih...tentula sal citer Nora Elena yang best itu,and also isu Gambit tunjuk jari dia kat bloggers..jari tengah k..nape ek???jari dia cantik kot tu yang dia tunjuk kat kita???hikhikhik..

Ala,wat xtau lak..kes video clip Prema Yin and Shah Jazle tu la..malas la nak komen..sebab dah ramai sangat yang tolong komenkan..tapi,bagi pendapat aku yang dah tengok video tuh,ermm rasanya memang tak sesuai la..bukan apa,manala tau kot tertengok oleh budak-budak..susah lak nak mengcover nyer..kalo Mat Saleh ley la cakap,"dorang tu agama len.."..ni dah sama agama..what to say????

Lagi satu,aku meluat tengok penyanyi tu pakai baju kale ala-ala kulit tuh konon body cam Beyonce...rasa geli mak...Euuw...sangat-sangat not nice...selain tu,xde ape yang menarik pada video tuh..Mula dulu,aku memang suka Gambit ni..muka macho and unik..nampak Melayu sangat...tapi pas kes ni,aku jadi kureng la...huhuhu...titik..

Nora elena lak,memang aku follow citer ni dari awal.Skang ni kan sume pompuan kat Mesia kena sawan bile sebut je SETH TAN..Amboi2,suem duk terbayang je kan, kalolah dapat pakwe/laki cam Seth Tan tu..ihik2.Takpe..teruskan berangan sebab berangan ni memang best..Pastu mula la duk complain kat laki,"cubela jadi cam Seth Tan sikit..romantik and sweet gitu.."Adooi..sakit pale la para suami kat Mesia ni..hahaha...

Tapi jalan citer dia best la..tak boring..rasa sweet jer..cam nak cubit pipi and tarik hidung Seth tu...auuw,tergedik lak..(^_^).Geram gak ngan Nora Elena(Siti Saleha) sebab wat Seth Tan aku camtu..ha3..prasan jap..Ha,yang menyampah,si Yvonne tuh...ntah pape ntah..konon Cina la si Wan Sharmilla tuh..erm,tapi kan aku tengok dia ni makin cun lak...mekap dia pun cantik jer...sempat g usha tuh..

Sape yang tak tengok citer ni,rugi la jugak..dari tengok citer dari luar yang merapu tahap gaban sampai orang yang tengok pun stress,baik layan citer ni..at least,xdela meleret bagai..pelakon dia pun,sume best2..kurang kontroversi..Siti Saleha tu lak muka baru dalam industri seni..kira tak boring la,cuma dia cakap berslang sikit la..:)..skang ni pun dah banyak muka dia kat TV..tapi aku suke dia dalam iklan Enchanteur tuh..Gojes and wangi jer..dah iklan bedak..kikiki...

..xoxo..

p/s:nape la TV3 g stop citer Marimar n ulang tayang citer dongeng dari Indon tuh???dah boring tengok..budak2 pun xmo tgk la..dorang pun layan Marimar tau..

Jun 3, 2011

Wedding My Cousin...

Salam,

Pada 2 June aritu,kazen aku kawen..yang perempuan yer..muda g..baru 23 kalo tak silap..api tak wat besa coz this is her 2nd wedding..takpe..jodoh di tangan Tuhan...harap-harap dia boleh belajar dari pengalaman dulu..and jadikan iktibar...aku gembira sangat bukan ape,nak membedal lauk kenduri..dah lama teringin nak makan..tapi susah nak balik..ni ada rezeki la nak rasa..aku ingat nak amik pic lauk-lauk yang maveles tuh...tapi sibuk sangat kat dapur..lau tak kat dapur,duk dukung anak lak..huhuhu...

So,xdela pic nyer...ni pic pas dah setel sume...tunggu pihak lelaki jer..





Beday Ikah..

Adik bongsu aku ni tak pernah sambut beday,wat party-party..bile aku and adik aku,Ila citer yang kami dulu wajib buat beday party,Ikah ni jeles la..dulu masa aku kecik-kecik,Umie selalu wat beday party..sebab duk dalam berek kan..happening la sikit..ramai yang datang,bwak adiah..sangat besh...

So,Ikah request nak kek and present gak..Umie aku pening pale..dia sibuk nak handle kenduri lagi soknyer..huhuhu..anak bongsu la kan..tapi masa aku sampai kat kampung,Ikah xde..dia g tido umah mak cek aku kat KB..temankan sepupu aku,yang baya dia..tu pun setelah puas dipujuk..

Seminggu sebelum beday dia lagi,dia dah ingatkan Umie and Aboh aku..hahaha..aku memang ingat sume beday family aku..So,g la beli kek and adiah..tapi kek nye lambat sampai sebab Aboh aku yang beli..dia g keje dulu..kitorang usik dia,cakap xde kek,terus muncung mulut...pastu,minta tolong pun dia wat tapi sambil hentak-hentak kaki..hahaha...sebiji cam aku dulu..

kalo ade Ila,lagi syok usik Ikah..ada geng kan..mula-mula plan nak goreng bihun.tapi Umie tak larat..So,just tiup lilin jela..


Alahai..sume anak dara ni..sepupu sume..

p/s: cian adik..nanti taun depan,insyaallah boleh celebrate besa sikit..khatam Al-quran sekali...(^_^)


Sup gearbox terbaek...

Kalo aku balik kampung,konpem Umie aku masak sup tulang...best sangat-sangat..yela,kat Pineng ni susah ni susah nak cari daging fresh..daging import adalah..tapi sup Umie buat paling sedap..MIL and adik beradik ipar datang,dorang pun puji..sampai meratah lagi..

Ermm,nyam nyam..

Ada ayam masak merah,ikan gorang pedas,n sambal Umie..



snow

nuffnang