Dec 12, 2010

Nasi Kenduri...



Dh abes episod majuk,arini aku ajk En Hubby g knduri mbe dia...Sbb aku nk sgt mkn ns knduri..dh ade org ajk,kite pg jela kan..lgpn,bile g nk pkai lens br beli tuh..hik3..~Keji~..

Aku pn stat la pening pale coz nk cri bju yg ley muat..baju tu xkesah,ken yg problem..xmuat pgg la..Hadui!!!Jmpe bju lame(sbb bj trun tmurun dr kak aku yg sulung g)..getah pgg dh longgar ckt..dulu pkai aku kn lpat 2x..ha3..

ok la pkai,tp rs sendat..time mkn mula la..xabes..sbb xde ruang dah..tgk nasi tuh xabes,rsa sayu n hiba jer coz ak nk mkn g....perut jer kt xley...sob3...ak tgk ade ABC,suh En Hubby amikkan...Pastu,tgk ade air teh pnas,nk jgak..Mmg di akui,aku skg byk mnum dr mkn..1 jag ak bleh abes sorg...

Rmai gak org kt knduri..sampai aku kn tggu nk cri tpt dduk..pastu,sume nk kna beratur..turn aku amik ns,pggn lak xde..kn tggu..Sorg2 lak tuh..rs mcm sume org tgk aku..pdhal,xde pn..ki2..org duk tgk pgantin kt tepi aku tuh..hak3..~Hakdush~

Ak segan nk amik gmbar ms kt knduri..last2 aku amik gmbar dlm kete..of cos la gmba muka aku jer..xde muka pgantin dah...~Boring~..


***xoxo***

Dec 11, 2010

Saya benci.....



Saya benci moto.....


Saya benci moto sgt.....



Saya benci moto sgt2.....



Sbb moto punca mud saya rosak....



Saya xmyesal xbrapa mgenali moto.....



***End***



P/s:abaikan entry ni..emosi aku terganggu jap...


Balik kampung...


Arini kul 3.12 pm,Aboh aku tepon..tp cm besela...Umie ak yg nk ckp..Aritu g aku dh agk,Umie aku mcm xhrp aku nk bersalin sgsorg kt sini..xde org tua tgk kan..tp aritu dia xgitau..dia kte ikut la nk bersalin ktner..tp maybe stlah dia berdiskusi bsama Nenda aku yg terchenta,dia suh aku blik..

Dorg risau la..dh aku ni xde org jg,1st time bersalin lak tuh..xtau pape..(mmg btul tuh..ak pn risau gak)..bkn ape,cian kt baby la..In addition,cewah mcm nk wat karangan SPM lak,Umie aku kt dia tau cmne rsa(kot2 aku kn operate),dh kn jg bby g,dri sndri g..xtdaya la..So,dia kte nk sng blik sna..Dorg ley jga..Aku bkn ape,berat ati nk tggl En Hubby sgsorg kt sini..Yela,dh dkt staun kawen,mmg xbese lau dia xde..kalo dia keje mlm,dia blik pg sok br aku ley tido..

"Ah,gedik r ko!!!"

"Biarla,laki aku kan.."


Dia maybe la ok je aku xde kt sini..Mbe n moto2 ksygn dh ade...Stakat nk mkn,beli je kt kdai..Skg ni pn,aku dh mls nk msk or wat keje umah..nape ntah...Maybe sbb aku skt2 bdn..jap pinggang,kaki,blakg...mcm2 la..Jd aura MALAS tuh lebey ckt...xpela..aku igt nk blk next week..pas check up..g pn,smpat aku mkn Laksam,Nasi Kerabu n len2 sblm bersalin..

"Hey,sonok pe dpt mkn mcm2...."

"Erm,yea..mmg sonok..tp bab romantika de amour ni yg wat aku xthn..ade yg sok sek sok sek sgsorg mlm2...igt kt En hubby la...xpela...xlame kot..nt aku dh berrsalin,dia otomatik cuti smggu..pastu tmbh la cuti g..."

"Bertabahlah..."


***xoxo***

Elianto



Sptutnya entry ni dulu br entry sal Lens,xpela..abaikan..jnji aku nk gitau gak..Td ktrg g Pacific coz aku nk qada blik mkn Sizzling Yee Mee..aritu ms ktrg smpai,Sizzling dh abes..agk terkuciwa jgak la smpai aku memendam prasaan slma 2 ari..

So arini,aku ajk En Hubby(mst xmiss sbut nm dia,yela aku mn ade sape2 g kt sini...Sob3)...ak doa la minta ade jgak,tkt dh abes jgak...maka frust lg aku...tp En Hubby dh gitau td,lau xde kt sini,nk g cri kt Juru...tp mntak2 ade la coz aku mls nk g yg jauhnyer...

Alhamdulillah,ade g..tp kuahnyer sdkt cair maybe bab dh last2..xpela..syukur jela..
Dgn pnh berslera aku mkn tnpa pndg kiri knan(cncentrate itu perlu)...

Stelah sendawa 3x,aku pn mletakn sudu("dei,itu pn mau citer ke???mestila..point pntg tuh"..ha3)..Pastu,En Hubby tya aku nk g mn lak??ak ckp..

"Jomla ronda2 jap dlm Pacific nih"..
Padahal otak aku duk piki bulu mata palsu...Keh3...
Dh jmpe,aku lak rs cm mls n over..sbb nk g knduri 1 jer..pastu lau dh bersalin,peram dlm almari jela..Erm,mmbazir2...xpela..xjdi...Ehmmm....

Aritu br ak g Elianto,tp beli eyeliner...Ni aku tnmpak g Elianto,xde pe nk beli..tgk2 bulu mata palsu,tp jgn bmbg..aku xbeli k..just tgk2...



"Byk gak less ni...Erm,belek2 jela.."
Last2 skali aku kuar dr Elianto dgn mmbawa 1 lipstick n 1 lipgloss..xpe..yg ni di kira kperluan la..
.
.
.
.
.
Eh,bkn ke br je beli lipstick and celak Avon??
.
.
.
.
.
"Xpela,wat koleksi"..
.
.
.
.
.
***xoxo***

Oh My PopC Light Grey!!!!



Lens dh sampai…..Yippie!!!!

Ms aku kuar umah td,xprasan lak ade smpul dlm box..bile blik dr jejalan,En Hubby suh aku check,tp tgk dia dulu dh amik smthg..aku xsmpt tgk ape dia..tp bleh agk la lens coz Pos Ekspres..Owh,gembira rsnya hati…Smlm br dia pos tp arini dh smpai..tqvm to Qaseh Geo Lens..Tersgtla bagus servicenyer.Lens nyer pn murh tp cntik bagai..So,smpatla aku nk pkai g mkn knduri..he3..

Ak pn pening ngn dri aku sndri..Sok lusa dh nk bersalin tp mlaram mak ai,xhengat…mgu ni jer mcm2 aku dh beli..tdg,shawl,jamu,mekap2…rambut jer ak xg salon coz ak tkt xmpu nk tgu lame2 kt situ..kalo ikutkan ati aku,bleh jer..tp tkt lau aku pitam nt,bikin havoc saje…hu3…

Xsbr nk msk umah,pe g nk test la.Mcm zaman aku bujg dulu,dok try ngn Uda.Excited giler.yela,brg bru,nk tgk la chantek ke idak..ki3..Pas En Hubby anta aku,dia kuar blk coz mbe dia ajk p karok..lynkan aje sbb aku pn ade keje nk wat..hi3…

Bile di test2,sggh cntik skali…lens tu ok.bkn aku ni.aku ni comot jer orgnyer.Sob3..Ms oder,tkt gak xnmpk sgt coz aku amik kale Grey(lau xnmpk,mcm xpkai watpe beli kan??).tp OK sgt..Stkat ni mmg fav aku Grey jela..pnh tkr Brown skali…igt nk order yg Green,tp jtuh chenta kt Grey ni..xsbr nk pkai g…Ni pic aku kidnap kt Qaseh nyer FB..cntoh la kan…rege pn xmhl..RM30 include postage..sgt2 berbaloi…sape2 nk oder ley oder ngn Qaseh Geo Lens yea..(promote ckt)..

***xoxo***

Dec 10, 2010

Tepung Pelita Qaseh Bertaut..



Tepung Pelita Qaseh Bertaut


Asal tepung pelita ni nm gedix2 santai jer???sje aku nmakan dia sbgitu rupe bab diala yg mrapatkan hbgn ak n En Hubby..kan ak tgh mogok ngn En Hubby sbb dia x igt jnji dia..




Dia jnji kt aku.....
.
.
.
.
.
.
.
Dia nk bwk aku.....
.
.
.
.
.
.
.
G mkn2 n jln2 kt psr mlm smlm......
.
.
.
.
.
.
.
.
tp dia lupe!!!!!
.
.
.
.
.
.
tensen aku...sibek aku xbersiap....lau x,mau jd amukan terganas kt Butterworth ni..ha3..Xdela...korg igt aku ckp brutal ker???majuk aku stkat mndiamkan diri n nanges sorg2...tu jela..tp laki mn sng dduk tgk istri dia cmtu kan???he3..tmbah g prt tgh boyot cmni...

Aku ajk dia g jln2 mlm nih...pkena laksa kt tepi pntai..syok gak..tp tekak aku skg nk mkn Sizzling Yee Mee..bkn ape,tkt nt lmbt g br ley mkn..dlm pntg kan...So,kn mkn jgak la..

Opps,tlupe seketika pd Tepung Pelita Qaseh Bertaut aku tuh..Ni 1st time aku wat...tgk kt MyResipi tuh,sng jer...Brg dh ade,ak wat jela...xbyk pkai brg pn..

Bahan-bahan:

1 cawan tepung beras
1 cawan gula
5 cawan air
4 sudu besar tepung beras(ratakan)
1 biji kelapa diperah jadi 4 cawan santan
4 helai daun pandan dimesin dgn sedikit air
sedikit kapur dan sedikit garam

Cara-cara
  1. Tepung, air, gula, air daun pandan dan air kapur dibancuh hingga sebati.
  2. Perah santan, masukkan tepung yg 4 sudu tadi dan garam. Kacau sehingga sebati dan ketepikan.
  3. Masakkan tepung yg diadun dan kacau hingga masak dan berkilat.
  4. Bila dah masak masukkan dalam acuan yang disukai. Kalau daun pisang lagi sedap.
  5. Masak santan yg diadun tadi dan kacau sehingga pekat.
  6. Angkat santan dan curah ke atas tepung yg di dalam acuan tadi.
  7. Sejukkan....
  8. bleh la mkn...
Resepi amik kt My Resipi..

*Tp ak adjust ckt2...xde daun pndan,kapur...ak gn pwrna hijau..xwangi cm gune daun pndan la..tp aku buh ckt esen vanilla...curi2 buh..ikut kreativiti msg2 la..

En Hubby blk,ngam2 ley mkn...Dia kt sdaaaap.....abes kt dia jer yg aku ltak dlm bekas kecik...xpela..ade 1 talam g..slalunyer tepung pelita ni org ltak dlm daun pisang or pndan,cm kuih tako tuh..tp ak blasah jer ltk dlm talam..nt cm messy ckt la..rupenyer pn xgojes dh..len kali,aku nk gune tupperware yg kcik n comel2 je tuh..sng..Oleh krana mnjdi,mud aku pn okey...

So,slamat mncuba...(nk g siap2 nk kuar..xpadan ngn boyot,kaki jalan aku nih)...yeayyy!!!!


***xoxo***


Kamoo maseh lupe pd jnji..


Hari k2,kamoo maseh lupe,or wat2 lupe..utk mnunjukkan rs hati aku,ak dh jmpe lagu yg sesuai..

owhhh,syahdu nyer trasa..

Janji-Siti Nurhaliza

Mengapa kau lupakan (2x)
Janji yang kau berikan
Janji yang ku harapkan
Siang ku nantikan
Dan malam aku mimpikan
Mengapa kau lupakan
Oh...oh... oh sungguh kau tak pandai menimbang rasa
Kerana janjimu diriku tersiksa (2x)

Sungguh kau tak fikirkan
Betapa ku derita

Mengapa kau lupakan (2x)
Janji yang kau berikan
Janji yang ku harapkan
Siang ku nantikan
Dan malam aku mimpikan
Mengapa kau lupakan

layankan aje...sob3

...xoxo...

Dec 9, 2010

Kamoo lupe pada janjimu..



Radja-Aku Ada Kerna Kau Pun Ada

Cinta adalah anugerah yang Kuasa
Sang bila terasa betapa indahnya
Sungguh lemah diriku
Tak berarti hidupku
Bila tak ada dirimu

Andai ku bisa akan ku balas
Semua yg pernah engkau berikan
Terima kasih dariku
Atas ketulusanmu
Menyayangi diriku

Aku ada karena kau pun ada
Dengan cinta
Kau buat diriku hidup selamanya

Aku ada karena kau pun ada
Dengan cinta
Kau buat diriku hidup selamanya

Andai ku bisa akan ku balas
Semua yang pernah engkau berikan
Terima kasih dariku
Atas ketulusanmu
Menyayangi diriku

Sbnarnyer xde kaitan ngn mud aku yg bengang skag nih..xpela..jnji aku layan lagu ni sbb tgk citer Cinta & Anugerah td..tp yg jelas aku tgh marah+bengang+sedey skg nih..Sbb ade org lupe pd jnji..dh tu,ley wat dunno g..tensen giler..xpe..aku feeling sorg2..tkn layan kamoo...


Terima Kaseh Chenta..


Aku nk amik kesempatan nk ucapkan time kaseh bebyk kt En Hubby ats segale-galenyer..memandangkan dia pn dh ade blog,so maybe la dia mmbaca pghrgaan aku nih..(opps,pasni xley nk lpas prasaan kt sini la,hu3)..taksyok..xpela..nape time kaseh kt dia??

  1. dia ikut je piil aku nih..cntohnyer,ak nk pape pn,skalipun bnda tuh xpntg n jus mgarut,dia still lg ikt...terharu..terharu gile..
  2. slalu pjuk2,even kdg2 bnda kcik yg aku pbesarkan..(mklumla aku skg nk sentap jer..angin kus2 agknyer)..
  3. kalo aku ckp nk mkn ape,dia mst cri nyer...xpnh g xdpt..kdg2 aku suh dia bncuhkan air la..msk xdela..stakat megi adela..
  4. sgt2 mmjakan aku...auww..malu-malu
So,utk Abg tsyg,time kaseh ats sglanyer..Syg sgt2 mghargai walopn jrg terucap kt mulut(sbb aku jnis ego gak),tp dlm ati ade taman tuh..bak kt Adnan Sempit..tp kan,aku rs aku ni bkn tmn dh,zoo agknyer..(metafora melampau)..ha3..terkekeh..utk mggambarkan bhwa ati aku ni rimbun ngn kaseh syg utk org yg aku syg..(termasuk kamoo2 sume k)..

Smga sgala kaseh syg ni bkn smasa syg peknen tau..nt2 dh ade ank 10 pn,still g menten..wokeh??
cintacintacintacinta

Arini jnji jgn lupe lak..ngedate kt Pacific/pasar mlm..(ade motip ak nk g 2 tpt ni)..he3..lucu..

p/s:to Abg,lots of luv..ur da best asben in da world...Afundi Affaizul..pompom..


...xoxo...

Dec 5, 2010

Air Soya terbaek...

Erm,sbnrnyer ade sbb aku ckp air soya terbaek yg aku pnh teguk..

  1. sebab ni percubaan kali kedua,n br ia mnjdi..
  2. sebab dibuat bersama en hubby yg sgt komited n dedikasi..(sbb aku tkg rendam kcg soya jer..len2 dia wat smpai siap)..hu3..Terharu giler r...
ni hampas kcg after ditapis/perah


ni yg tgh dimsk ats dapur,of cos la..hik3..

First aku wat yg xjd tuh,aku g rebus br blend..air dia jd kale kuning n cair..dh la rebus lame giler,bjggut jgak la..sibek xabes gas..hu3..

rupe2nyer,cra xbtul..then,aku wat kali ke 2,ni pas aku survey kt blog sape ntah..lupe..sorry xley nk br credit..he3..

mula2 kena rendam slma 24jam,sampai kcg kembang..pastu br blender...tapis n air soya tu br la dimsk,tp kn slalu di kacau..kcg soya 1 gelas,air knala 2 gelas..1:2 la..

bkn men sonok dh jdi..en hubby aku dok kate sbb dia tapis elok...ha3..iyakan ajer..motivate dia suh pasni lebih gigih g kt dapur,tlg aku..nt aku skit/pantang,ley la hrp kt dia suh msk..

to abg,thanx a lot..luv u...

..xoxo..

Dec 4, 2010

Ngade2 vs Gedix...


Auuw...cm nk mntah bc tjuk post aku kali nih.(pada korg yg nk mntah,sila mntah dhulu)..Euwww...
Sbnarnyer bkn la truk smpai cmtuh skali...nt aku citerkan..

Sblm tuh,nk sentuh ckt sal post aku yg lpas,dat is nm bby n set bersalin...Finally,aku dh jmpe..nm bby tuh still g dlm proses mmlih,tp dh stndby la..tggl nk knfem jer..Nm ape???Hei,rahsyia la..mn ley gitau g..he3..Tggu k..

Set bersalin lak,aku mmtuskan utk mggunakan NR(Nona Roguy)..ni pn kakak n mak cek ak suggest..bile aku survey tenet lak,byk komen positif,and sume memuaskan..(walopn regenye mak ai,mahal bagai..)xpela..bkn slalu aku peknen..demi kesihatan diri gak..

tp aku dpt spesel price,order online ngn Kak Engku..tq kak..kalo kat luar,dkt RM400 jgakla..
Aiyoo..tepuk dahi jap..

Utk bgkung,dh ade 1 yg kazen aku nyer(pinjam la),tp sparuh..aku nk yg smpai peha..So,aku beli yg Sendayu Tinggi nyer..Xdela mhal sgt..g pn,ley wat glir2..utk kcntekan diri jgak..
Cantek ker???(soklan cepu emas)..hepp,jgn jwb lau jwpn -ve...ni amrn keras..

okey,now setel...

Berblik kpda tjuk entry kali ni,mmgla bbulu tinge dgr pkataan 'Gedix' tuh..yela,mluat dowh..tp bknla ade kaitan ngn aku pn..cuma,sesekali trasa nk lempang jgak dri sndri sbb rs mgada2 yg amat..(Ampun,mgata dri sndri)..ha3..xla..ni bkn dri aku yg sbnr tau..

ak rs,mgkin sbb pmbawakan bdak...(slhkan bby lak)..yela,hormon la ktakan..tmbah2 dh dkt due..nk prhatian lebey la..tensen je laki aku..majuk,n nk kn pjuk g..lau x,alamtnyer bjir la umah aku mlm tuh..bintang airmata sungguh..Kalah Mak Neng..hu3..nk wat cmner,emosi sarat..

kalo en hubby wat donno or xlyn aku,mla la..kdg2 dia tgh syok men laptop/tgk tb/men enset,tp dlm ms tuh aku tgh ckp,tetibe jer aku rs angin mnderu2 dlm bdn..(btul k ayt aku nih?)abaikan lau slh..tmbah pnas g lau dia suh ulang sbb xdgr...arghhh...mmg aku angen..lau ley tkar kale jd hjau,mmg dh lame aku transform..tu lau aku mrh..lau dia ttgi sore ckt,mula la bercucuran airmata,mcm kena ngn musim ujn skg..dulu time becenta,dia yg slau nanges,ni dh kawen,aku lak..sob2..bkn aku pinta yea..mmg takdir pnentu sgalanyer...cett,ape ade kaitan??

dia pn agknyer xsaba nk aku cpt2 bsalin..at least,ak xde alsn sgt nk ngada2 dh..lau ngade2 jgk,dia bo lyn jer..skg,dgrkan aje sbb cian tgk aku kot..(andaian sndri..nt aku try dptkan komen pribadi dr dia)..ha3..

ala,bkn ade slhnye pn kan...dh suami isteri,mnja tu kn ade,bab kte Bob Af,"mesreee"(smbil wat signal tgn cm dia)..he3...kiut jek..

So,kesimpulannyer,ngade2 or gedix xslh,asal btempat..(btempat kerrr?)..cam kes aku,dimaapkan ler..kan2 abg cyg??lgpn,mn ade aku gedix,ngade2 ckt jer,cm d ujung kuku jer..lau ade org yg ngade2 thap lengan,bek laki dia g terjun bgunan...ha3..gurau jela..Ai,sblm kawen ley mnja2,dh kawen ape ade hal??dh halal...he2...

p/s:kpda sume pmpuan/isteri/awek dn sbgainyer,same2 lah kite upgradekan ke'gedix'an or ke'mengada'an kite..tp lau kn drop tuh,jgn slhkan aku..
ngeh3x~~~terkekeh

Nov 28, 2010

Fenin..tersgt2 fenin...

Hai...

sorryla..bab entri aku skg ni byk berkisar kpd baby n khdupan sbb bkal ibu..kalo korg bosan,just skip k...

Ekceli,aku skg ngah pening nk setel 2 bnda...

  1. nk cri nama baby
  2. nk cari set bersalin yg sesuai..

Tu yg aku slalu survey kt tenet..dh jmpe,tp xtau lak ok k x...lau la ade sape2 nk tlg aku kn..my cik abg no komen..bile aku tya dia,jwpn standard dia:-

  1. ikutla...
  2. ntahla...
  3. erm...

*hepp...rs nk bg kung fu hoyye jek kt dia..


tensen lak aku...aku xlena tido duk pk...yela..mmg la stgh org pk bnda ni small matter,bt 4 me,xley pndang rgn..pnting ni..haishh...sape2 yg ade pglaman or ade info,tlg la sharekan...really appreciate it ok...

bb 1st mmg la teruja lebey ckt..pastu.1 hape pn xtau...kn byk refer kt org2 tua la..sbb tu aku nk blik bersalin kt kg...walopn MIL aku insist suh bpntg kt umah dia,erm,nope....sorry mak...im prefer my own umie..coz more comfortable n xdela segan sgt..besides,cra kita bbeza.(ala2 dunia kita bbeza,lagu Rozita Izlyn).he2..aku tgk adk ipar aku bpntg,ngeri beb..bimbang

Siyes!!!

sume dia bedal..sume kta boleh mkn...kari evryday...tu xkira grg pedas la,ape lah...huhuhu...no3...no way k..may be bab dia lasak,so just fine jela..tp dlman nt sure cmne...aku rela mkn ns pth ngn ikn bkar jer...(heyy,besh hape???)erm,nyum2+syur yg bleh dmkn la,i mean yg xsejuk..aku pn xtau sayur ape yg sjuk or pnas,erm im wondering.....no worries,my umie knows la...i believe her 100% ok..

tp lau la aku bersalin kt kg,my cik abg xde kt sblh..unless lau bby nk tgu papa dia smpai dlu br nk kuar..hopefully la cmtuh..nk sgt lau dia ade kt sblh...rs konfiden ckt...tp dia dh ckp awl2,dia pening tgk drh...well abg,who cares??syg yg hlg byk drh ni,lg la kan???so,2 be fair n square,u must be there,by hook or by crook.
samseng..wah,ni amaran keras nih...of coz la..


satu g dilema aku,bile bby kuar agknye???lau ikt due date,mmgla taun dpn..tp ley jd gak taun nu..org kate,lau ank sulung probability kuat awl tu tggi...so,aku mst bjga2 gak..mnalah tau..bln 12 dia dh nk kuar..nk same taun ng
n spupu dia(Rayyan n Firdaus)..beza bln jela...tp lau taun dpn,dia muda staun la bile skolah nt..ni pn dia xduk diam..skt sgt bile dia grak..nk bnfas pn ssh coz dia dh bsar..sendat rs perut aku nih..bt its ok syg..mama just fine as long as u r in healthy condition..anything for you...i'll do..hik2..gedik lak rase..cnt wait la...keterujaan n ketakutan mghantui aku skg nih...moga2 sumenyer dipermudahkan Allah..Amiin...

...xoxo...

Nov 27, 2010

Sakit Perut...

Dh masuk 8 bln nih,sume jd xkena..dduk xkna..baring xkena..sume sakit..bkn sakit ape..baby xduk didam..duk bergerak jer..ak tkt dia sakit jer..so,kn duk tegak jela..lau nk baring,kn telentang..xley mgiring..nt baby mrh..hu2..tp lau papa(dulu ayah tp tkar sbb adk ipar aku dh gn) dia ade,dia xmo grak2..heran aku...cam tau2 jer..tp sonok la peknen nih..bnda baru..aku pn xde la mnja sgt..sume bnda aku wat sndri..pnjat tgi2..agkut air la..kdg2 g kdai pn sorg2..laki aku xmo tman..nape ntah..dulu aku xbrani sgt..skg ni,ak redah jer..nt pas bsalin ak nk amik lesen...independent ckt..mls nk bgantung kt dia jer..kalo aku xlekat kt umah,br dia nk myesal...xpe2...tgu la..he3..tp lau aku mogok xmsk k xwat keje umah...tau lak dia..dia ajk mkn luar la..xpun,tlg pcit2 kaki..laki mcm tula..sblm kawen,erm lyn cm puteri..dh kawen,wat dunno jer...skali bini mgamuk,br nk terhegeh2 pjuk..lumrah alam la..xkose ak nk lyn..yg pntg,ak xsaba nk tgu khadiran org baru...moga2 sumenyer slamat...amiin...

Nov 24, 2010

so nervous..


Ai,lamenyer xhapdet blog nih...almost 3months..hu3...xpela..bkn nyer ade bnda pntg pn..skdar berkgsi citer ngn org yg sudi mmbce..he3..bln ni aku dh msuk 8bln.(cpt giler)..xtrasa ms berlalu..xlama g aku akn mymbut klhiran org baru dlm hdup..cm xcaye pn ade..yela,bru jer kawen(msih lg caye xcaye dh jd bini org,ni nk jd mama lak)..xtrbyg lgsg..tp Alhamdulillah..sumenyer rezeki...syukur sgt2..frankly speaking,mmg aku n hubby excited nk dpt baby nih..yela..skg ni musim org kawen n dpt ank..nt ank sebaya jer sume..he3..tp dh dkt2 due date ni,jdik bedebar lak..takut seyh..yela,dgr citer mcm2..rs ngeri pn ade..tp nk xnk,kn jgak besalin..tkn nk biar baby kt dlm tuh...mnta2 sume bjln lncar n xde sbrg mslh..skit tuh adat la kan..(nk sdpkan ati)..sbb tula syurga di bwh tpk kaki ibu,bsar pgorbanan ibu nih..umie,ampunkan dosa ankmu ini(insaf jap)..ha,lupe nk citer..aritu aku g scan..doc ckp baby boy..n vry active sbb doc nk amik ukran ssh..dia duk bergrak..ha3...dlm prt g dh noti2..aku expect bb gal sblm niih,yela dlm famly aku,sume xde cucu pmpuan g..tp lau dh dpt laki,Alhamdulillah..jnji sehat...Amin..ni prt aku rs xsdp sgt..mkn pn jd xbape nk lalu..xmcm sblm nih..baby duk kickboxing jer..kuat lak tuh..senak aku rsa..sabo ajela...nt nk blik bersalin kt Klantan coz kt sini xde org jg..mk mntua lak br jer dpt cucu aritu..duk jg yg tu,lau tmbah aku,pening la dia..g pn,mak sndri ni len..xsegan sgt..hu3...tul x???xpela...pjg lak aku mnceceh kt sini..semak lak rs..until next n3,daa..

Aug 30, 2010

Nape perut aku kechik jek???



aku skg dh nk masuk 5 bulan,tp perut menten jek.ade nek ckt jer.risau lak..check up liat nk p...hu3...tp skg dh rs dia duk men cak kun cak ngn aku..asyik duk tndg jer,ker prasaan aku jer xtau la..tp ms dia tndg tuh,rs best jer,xsaba nk tgu baby lahir..aku ape pn xprepare g..mls g,ikt pesan org tua2..next month,dh msuk 6,aku br nk g shopping brg dia n ibu dia la..cnt wait..dhla comey2 jer brg baby,ade aku beli over bajet nih..skg pn dh stst mkn byk..mbe aku pn ckp,dr 5 bln mkn xhnti2..hu2..hrp2 aku ley nek brt sampai 50kg++..mst tembam xhengat,cm aku part 1 diploma dolu..tp xpe,kalo time peknen,org kate chomel..he3..kakak aku ckp,lau kite suka melaram(mekap+baju),ank laki..tp rmai yg kte baby gal..aku pn pnh mpi baby gal..kalo tgk brg baby,mst nk tgk yg pink..(tp dr dulu g aku mmg antu pink)..kalo baby gal,mak dia akn nmpak xcun ms peknen..xbeseri gitu..yeke??org tua2 kte..xtaula..ah,xkesahla...jnji sume sehat walafiat,cm ayah dia..ha3..perut dia n perut aku sama nek jer...cume beza,dia tkkn mletop..Baby pn bek,spnjg pose ni,walau aku xsahur,ttp bleh pose full..dia xmragam lgsg..alhamdulillah..ibu cyg baby...mmuahhh3...

Aug 29, 2010

Balik kampong...


hai,lamenyer blog..sape suh xbyr bb???lgpn,rs cm nk terminate jer bb tuh..dh kurg nafsu la nk betenet..hu3..BTW,bln ni mmg aku bz..bz bejalan ke sana sini..xpadan ngn org peknen..jap kt klntan,pastu kt KL,pastu kt pelis..blik penang..ni br blik dr klntan g..blik buka pose..best tuh..mkn rmai2 mmg best..tmbh selera la..slalu mkn berdua,tp aku byk mkn sorg la,sahur pn same..sorg2..sedih jer..ade laki kn keje,bkn mcm org len..xkira waktu..ni raye pn xley cuti..hua3...raye kt sini,abes kalo ari raye dia kn keje,aku raye sorg2 la?bek aku tido..syahdu nye rase..dhla aku xde sape kt sini..sob3..ok la..tetibe rs mls nk krg ayt lak..next time lau rajin,aku smbg..daa..


Jun 17, 2010

Kegilaan baruku..

Semenjak aku kenal blog Abg Mat Gebu,ak jatuh centa kt blog dia...(statement panas nih)...bukan ape,mmg aku gile tgk resepi dia..Sume mnjadik..wat aku jd teliur tgk pape pn..Ish..mmg aku kagum ngn dia..ley jd mentor nih..dhla klakar bc dia punyer ayat2..hik3..tu xkira decoration dia lg..pndek kate,sume cukup lgkap..sape yg gile mkn n masak,ley la visit blog dia..Aku ari2 tgk..nak2,muffin n kek dia..mantop sei....mmg kena la nm dia..Mat Gebu..He3..tp so far,aku xde oven g..br kawen,mn nk lgkp g brg2 umah..tgula..akn ku beli gak nt..n realisasikan impian nk wat kek n muffin...cnt wait la..or kalo ade sape2 nk adiahkan oven kt aku(sbb cian kn aku,sob3,di alu-alukan yea)...

Template baru!!!

tadaa!!!ak tukar template baru..rs berserabut yg lame..nk cri yg simple2 jer..mls nk corak2 dah..jnji sedap mata memandang,ok la kan...

Cinta dan Anugerah

Oleh sbb aku xde keje nk wat,ak tgk la citer yg mn ade..layan jela..Sblm aku tgk Tasbih Cinta..Ya ampun,skt ati aku tgk..mleret+merapu..mmg ntah pape la citer tuh..ak buka jer,tp aku dok layan tenet..jelin2 gitu jela..laki aku duk mrh2 je suh tukar channel len..he3..tp last episod aku xtgk..nk gak tau ending..tp xralat mn pn..not my fav..pastu,aku tertgk citer Cinta dan Anugerah..sbb Ashraf Sinclair ade..saje je nk tgk dia blakon citer Indon..tp bes lak tgk..xde la mleret2 mane..g pn,plakon dia cun2..so far,ok la..aku follow la skg..Skg,kuar watak baru,Gio..bes coz dia suke kt Nabila even Nabila still g suke kt Reza..kalo aku,dh terang2 aku plih Gio dr Reza..Kuang3..Tp aku ade terbaca nt nabil kawen ngn Reza gak coz Aira lari ms ari nk kawen ngn Reza..So,Reza bengang+malu,dia suh Nabila ganti kot..suke2 ati dia jer..ala,mst lst2 Nabila ngn reza gak coz tu pelakon utama...kan3???layan jela..

Pelakon Utama:
Ashraf Sinclair(Reza)


Nabila Syakieb(Nabila)


Miller(Avian)


Yasmine Leeds Wildblood(Aira)

dan lain2 spt Wilda Hamid, Giovanni L. Tobing, Eva Anindita, Cut Sarra, Adipura, Marcell Darwin, serta masih ramai lagi..

Credit to pic yg aku amik dr page2 len..Sorry yea..minta copy gmba..he3

Jun 14, 2010

Oh Tuhan!!


Setiap hari kumohon
Agar Kau sentiasa
Memberiku ketenangan dalam hati...kekuatan
Menempuh segala dugaan yang mencabar ini
Pasti punya ertinya

Engkau beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dengan tenang
Dengan merasa kesyukuran

Ku doa Kau selalu
Mengawasai gerak-geriku
Berkatilah ku penuh rahmat dari Mu

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Oh Tuhan ku berserah segalanya kepadamu
Agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu

Ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar
Hancur berderailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku
Melalui semua itu... Ooh...
Kuatkanlah
Cekalkanlah diriku

Curahkanlah nikmat Mu pada hidupku



Jun 9, 2010

saya nk makan..

Byk btul aku nk mkn..sbb ape,tgk gambar kt fesbuk(laukpauk/kuihmuih klate)..terliur sumenyer..tp nila yg aku plg nk mkn,or len kate blik kg nt ak nk cari:-
-etok(nk beli RM3-smpai skt prut)
-somtam(pedas mnis)
-mee celup(ari2 mau)
-nekbat(beli yg kering,wat bekal bln pose)
-laksam(sedapnyer)
-ikan percik(umi wat yg plg sedap)
-sup gear box(aboh beli kt P.Mas)
-colek perut(aboh bli ktne ntah)
-akok(P.Mas da best)
-tepung boko(ats van pn ade jual)
-kuih badak(mek wat sedap,lmbut,xkeras)

stakat ni,tu jelah..ade g rase..xpela..aku blik smgu duk kg..he3..Wow,xsaba tul..

Jmpe Doc cam nk jumpe PM...

Semalam aku p hospital besar coz klinik suh refer ngn doc kt sane..bkn mslh baby,tp ade kaitan ngn peknen la..aku p la..dr kul 1 coz appointment kul 1.30 pm.smpai sana org dh ramai..bersusun2..aku pn bg kad aku..tggu pnye tgu,dh 3 jam..nm aku dorg xpggil2..pdhal nk amik no jer..bkn nk kn beratur jmpe doc g..tensen x lau kkorg kn cmtuh??ape,agknyer ssh nk bc tulisan dlm kad aku tuh smpai 3 jam br nk pggil...aku wat muke geram..(Dhla aku xsehat,perut meragam cm kembung gitu,pale panas,tp ggahkan jgak la p)..Leyla wat lawak bodo ngn aku..Ai,ade aku mgamuk kt situ..cm nk pitam dh..dia kte,aku xde no,tggu je nm aku kn pggil..(korg pikila bape kurun lak kn tggu)..Ai,aku cian kt hubby aku..br abes keje 4 pg,tido bape jam jer..xrehat g..KEna lak dtg..xpela berkorban..tp agk2 la..wat org cmtuh..yg pg tuh sume pesakit,dh nm pesakit,bg org tggu lame2..Ai,mmg geram yg amat..dh masuk dlm,jmpe doc,dlm 15mnt jer...pastu dia suh amik drh..kn tggu blik 1 g..aku pn tggu..sblm tuh aku dh tya dia,lame x coz lau lame,aku xmo wat??dia kte jap je lau xde patient..aku tgk xde patient,blik ade doc n assistant 2 org..kn tggu kat 2 jam lak kt situ...kalo ak kn wat statistik,mmg aku ley kira r bape org doc n nurse yg lalu lalang..tp siyes,mmg ramai..Doctor jer aku rs dlm 10 org kt bilik tuh.sesak tul..tggu pnyer tggu,ak nk pitam dh rrsnyer..call hubby aku,dh nanges nih..lantak la..penat dowh..dhla aku peknen..wat cmtuh lak..ade ke patut???consider la ckt..Aku tgk xde org pn..dh bengang,aku p jmpe doc tuh,ckp nk cncel..dia suh tggu,dia g tgk..kbtulan hubby aku kol,ak g duk blik...pastu tggu g...dh dkt 1/2 jam,aku bgn p jmpe g..lntak la..ade 2 org doc len,ade patient 2 org..dorg tgk jer..aku ckp,aku nk cancel coz dh lame tggu..dr kul 1 aku dtg..dh 5 jam..penat..Doc tu pn bgn p jmpe doc sorg g..brula nm aku dorg pggil...Siot jer...dh amik sume,nk balik,aku kuar je,tgk tpt mnunggu dh kosong..sorg pn xde..td punyela pnuh..Cer korg bygkan..Ish,rs nk bom jer hospital tuh..tau la rmai org,tp lau wat keje gn effective,tkn jd cmtuh..ni byk sembg...Doc pn kn la prihatin..mmgla korg byk keje,penat..tp tu la sbb gaji korg mahal kan???lau xmo keje penat,byk,duk umah..cam aku..Bkn nk mrh kt sesape,tp sistem xbtul..bnda ley cpt,jd lmbat..lau bnda tuh mmg kn take time,aku phmla..ni buang ms mnuggu jer..Ade org kate,"kutuk gomen mcm2,tp minta keje gomen gak"..btulla..yg keje gomen kn take action la..jgn wat org cmtuh..wat keje jgn mcm lpas batuk kt tgga..(ni umum la,coz kalo gomen mmg kite tau cmne sistem dia)..dh nm keje,tpt kite cr rzki,xkira swasta k gomen,wat la btul2..ikhlas...xde istilah lau gomen ley goyang kaki..(tp xsume cmtuh,tau,tp majoriti)..ak ley sabar lau kn tggu sejam dua..ni 5 jam..sape sggup??Minta map lau sape2 trasa,tp aku just ckap bnda btul..bkn bnda rekaan..tgs nurse n doc mmg mulia,jg org,tp please upgrade sistem biar efficiency..nasehat akula..dhla..mls aku nk mbebel kt sini..mak mntua aku pn xbg pg dh kt sana..p klinik yg bese..aku pn mls dah..lantakla..Bkn ape,serik..

Jun 7, 2010

Longest Interview I ever have..

Td aku g check up,pastu ade org kol kt suh g interview ptg nih..hubby aku lak keje,so minta nk pg pg tu trus..dia kt bleh coz dia tu kwn lame kak aku..he3..
pose for Acc Assistant...ok la..tp aku mn tau sgt sal acc..dulu last bajar time SPM n Diploma part 1&2 jer..dh terkambus beb..dia tya soklan..debit kredit..mula2 aku konfiden nk jwb,tp punyela pjg lebar ayt dia,ak pening..aku ckp jer tak igt..kn study lu..tmbhan lak,dia kate org sblm ni bnti sbb peknen,slalu amik cuti..bos dia xbg..Aku dh senyum2 coz dia xtau aku pn peknen...hu3...ak lgila..slalu kn g klinik,amik drh..ak mcm nk tolak,suh dia amik org len lau ade yg lg layak..dhla tpt jauh,ssh transpot,lau KL sng,public transpot berderet2..Dia kte,xpela..nt dia gitau bos dia dulu..minta2 la xdpt..aku xmo..nt sshkan dorg lak nk ajr aku..Lupe nk ckp,sejam tau ak kn interview..straight jer,xd rehat2..byk sembg sal len..dia pn suh cri yg dekt la lau ade..dia cian kt aku..So sweet K.Ani..tq 4 ur concern k..tgkla rezeki aku kt bisnes ker..Akn dibuka secepatnyer tau...Support me please fellas..Mmmuah3...

Jun 4, 2010

Nasi Kerabu Tumis..


Arini aku msk nsi kerabu,dh hubby aku ckp teringin nk mkn..last aku msk bln lepas..1st tme dia rase...sdp kot tu yg dia suh msk g..kui3..tp arini penat coz aku sorg2 je wat itu ini..dia g masjid,balik layan pesbuk lak..xtya kaba aku kt dapur..aku la duduk bgn sorg2 kt dapur..ngn xmkn pape g..rs nk pitam lak(msk smpai pitam??)lawak jer..tp ak mmg cmtu,drh rendah..aku gagahkn jgak la msk coz dia nk g keje kul 3...alih2 dia kt arini off..fuh...dh nk siap dh pn..msk ns krabu mmg la leceh,byk keje nk kn wat..lau ade org tlg xpe gak..kul bape br siap...dok mkn2,hubby aku tercekik tlg ikan...15mnt gak la dok kt sink..potong mud nk mkn...last,dia kt xabes..nt ptg2 dia mkn lak..Ciannyer...Xpela..jpg smbg mkn yea..hu3..tu la penangan nasi kerabu..

Pulut kuning...



Ish3,kecur air liur tgk pulut kuning nih..dah la fav ak dr dulu...rsenyer,mmg xde tndingan...tmbah2,mkn ngn rendang or kari ikan tongkol..tp kuah kn pekat..br besh...yg bes,ms kt Dungun dulu..kari ikan tgkol dia mmg sedap giler..wat aku jd addict nk mkn pulut..tp kt sini mn ade...kn wat sndri..of coz xsame cox dorg gune rmpah Tganu...mmg kn beli kt sane rempah tuh..lgpn,aku xpndai nk msk sedap cam mak cik tuh..kalo msk sndri,rendang ayam pn dah sedap..lambatnyer aku nk balik kg..ley suh Umi msk..Sini ak ley msk,bkn ssh pn,cume xde brg..priuk kukus xde g..maklumla br kawen..umah pn xcmplete g...cedih kan???sob3..kalo sape2 yg duk Pineng tau tpt mn nk cari,gitau la..kang kempunan lak aku..hu3..

Jun 1, 2010

Holiday Beauty Do's and Don'ts




Why is it that whenever you go to a holiday party, you can always find someone who doesn't look how you would expect? Is it because you think they overdid their fashion or make-up, or is it a touch of envy?

Beauty queen or fashion disaster, it's up to you. If you want to shine for the holidays, take note of these holiday do's and don'ts to spruce up your look and receive raves from your friends and family.

Beauty Do's

1.Do Experiment.

Check out the latest in make-up and fashion trends and give them a try. This will update your look and chances are, you'll find something that enhances your skin tone and flatters your figure.

2.Do accentuate your finer features.

Play up your best features while drawing attention away from your problem areas. For example, do you have sleek shoulders but think your hips are too wide? Wear a sexy off-the-shoulder dress or shirt to show off your finer assets.

3.Do consult professionals.

If you're the do-it-yourself kind of girl, you can benefit from professional opinions now & then. Why not get a makeover for the holidays? Keep in mind, salons are booked tightly for the holiday season, so call well in advance for your appointment and use your time in the waiting room looking through magazines for updated hairstyles and fashions that best suit you.

4.Do simplify your beauty routine.

Unless you're headed out to a holiday party, forgo unnecessary extras that take up valuable time. Keep your hairstyle simple and make-up to natural colors that will look good with anything you wear.

Beauty Don'ts

1.Don't be afraid of change.

Dazzle your friends with a new look. Whether it's a new hairstyle, hair color, or just a dress, you'll get attention! Think of it this way, models look different for every shoot and are very versatile. Don't they always look great?

2.Don't wear too much make-up.

There's a fine line between a little extra holiday pizzazz or downright heavy makeup. Choose colors that compliment your face and blend it in well. Double check your face in bright lights before heading out the door.

3.Don't forget accessories.

Add the finishing touch to your overall appearance. The holidays are festive, so glam it up with accessories and jewelry. Splurge on that handbag you've been wanting and don't feel the least big guilty.

4.Don't let stress get the better of you.

It's no secret that the holidays can be most stressful time of the year. Use your time wisely and learn to say "no." Your face can easily reveal stress and lack of sleep, so designate some of your duties to family members and be sure to get your beauty rest.

credit to natural beauty.com



Money,Money.Money...





Terngiang2 lak lagu tema The Apprentice...money,money,money....he3...besnyer rase...sbb ak xyah keje bwh org,tp ley fokus kt bisnes dah skg...Insyaallah,next week dh ade items...ley la stat...minta2 rezeki aku dlm bidang nih coz cita2 n minat aku dlm bidang nih..dr kecik g...juz xpnh mncuba...2 bln lepas dh stat,tp ade mslah,tpksa delay dulu...skg xde hlgan,ak nk berbisnes fulltime..So,kpda my future customer,sy akn berikan layanan istimewa kpda anda...sbb sy xterikat dgn ape2 keje,unless ade urgent(sesekali,bkn slalu)...

Tp byk produk akn menyusul...Variety of produk la...ley pilih...tp bkn di blog ini...semestinyer akan ade blog khusus utk bisnes nih...next week ad opening..So,tggu kot ade promotion price...jgn lupe beli yea...(^_^)

May 31, 2010

Kenduri



Bulan ni ramai gak yg kawen..tp byk yg aku xley p coz kt Klntan..aku nk balik ujg bulan ni..tkn 2 kali balik..kalo hubby aku sng dpt cuti xpe..Sorry la kawan2 yea..mmg tringin nk g(ley mkn ns knduri-fav tuh),tp tu la..ade halangan..aku doakan korang akn bhgia dgn kuarga smpai ke syurga..amiin..Sonok gak coz ramai mbe3 yg aim nk kawen taun ni n taun dpn..kejar umo ker??xkot...maybe dh smpai seru...lgppun,umor nila yg plg sesuai..xmuda,xtua..sedang2 jer..hi3..xpe la..age is jus a number..tul gak..tp asal kes buang anak yg smkin mnjdi2 skg ni kbykan nyer berlaku di kalangan budak sekolah,remaja n student IPT??maybe sbb dorg xsedia nk pikul tgg jwb,or slh sorg xmo bertgg jwb or maybe sbb dorg msh mentah...So,jln singkat,buang bayi,pendek kate bunuh bayi...Astagfirullahalzim...mmg dorg xde ati perut tul..itu bayi,ank dorg sndri..bkn ank kucg,bkn ank binatang melainkan drh daging mereka sndri..Konon nk ttp rhsia tkt malu n aib,abes yg masuk paper,kuar berita muka,xmalu???blh dituduh mmbunuh n hukuman n pnjara,etc..yg tu xpk??igt blh lpas cm tuh je pas wat jhat???mmg cetek tul pmmikiran...aku bkn nk hentam sape2,tp geram ngn sikap org cmni..

dh lari topik lak..yela,sape xgeram..tiap2 ari kuar paper bnda yg same...aku td nk ckp sal knduri kawen.yg meriah n epi,cmne ley tertukar topic..he3...tp ape yg aku ckp kt ats tuh,amik pgjaran la..Kpda kawan2 yg bkl mnjdi Raja Sehari(nape xwat sebulan??besh skt)...aku wish korg gmbira n berjaya dlm idup...dpt zuriat,tmbah g seri perkahwinan...gaduh2,adatla..dgrla nasehat org yg baru kawen 3 bulan nih(aku pn ari2 majuk,sbb mmg hobi aku,xley nk kate ape la)...ki3..Btul,stakat gaduh tu,xpe..jgn berpanjangan..agk2 la..tdg2 priuk mlayang tu stail zaman dolu...ke skang ni trend cmne??terpulang la yea..yg penting,SELAMAT!!!!!!!!!!!!!!

Perkembangan Janin Dalam Rahim Ibu

Ha,arini aku nk share video yang paling best ats muka bumi nih..xkira tua ker,muda ker,laki ker,pmpaun ker,ibu ker,ank ker...sume ptt tgk coz mmg berrmakna sgt2...aku sebak gak tgk kejadian manusia yg Allah cipta nih..dr mula smpai lahir..mmg besar pengorbanan yg ibu lakukan utk kite...So,hargailah ibu kite smtra dorg masih ade..jgn lupe,ayh skali..(kang kecik lak ati dia)...he..So,layannn....

May 30, 2010

not feeling well!!!

Besela,dh masuk fasa baru nih,aku pn dok citer sal peknen jela...he3..bkn ape,excited..igt sng ker??tp tu la yg aku heran,ade org tergamak buang bayi...Astaghfirullahalazim..9 bulan dia peknen,tkn xtdetik rs syg pd ank sndri???manusia oh manusia..smga dia akn myesal n bertaubat ats perbuatan dorg...

Berbalik citer aku,adatla kan,preggy mama akn ade sdkt rs xslesa,cm loya2,muntah2,prut rs smcm...yela hormon berubah,so selera n body condotion pn akn berubah...dats da point..

aku pn same..tp xteruk cm stgh org..just xde slera lgsg nk mkn..(mcm la dulu ak mkn byk)..ki3..at least,dulu shari 3x gak aku mkn nasi..skg shari,lum tntu g..bkn aku saje jer,mmg tekak aku xmo telan..ak balancekan ngn minum susu,cereal,sayur n bnda2 yg berzat la..tu pn pksa tekak jer..

tp sonok la nk jd mama nih..new things..ak still g xcaya aku dh kawen,ni tup2 dh nk dpt baby...rezeki..alhamdulillah...nk melaluinya tu yg ssh ckt..sbb tula org kate syurga di bawah kaki mak..sbb mak yg byk tggung beban smsa mgandung smpai bersalin..So,laki jgn nk complain2 k..tp awk gak berjasa mjaga ibu n ank dlm kndungan,bersabar ngn karenah bini yg macam time peknen(cam akula)...he3..kn byk sabar la..ei,igt sume laki ley sabar ker?kan ade kes nek tgn kaki tuh?tp kdg2,mmg laki tuh prangai mcm tuh..mminta2 korg sume dpt hubby yg pnyayang..amin..

ok la..skg,kndungan aku dh mask 6 mggu lebih...smakin mbesar,tp so far prut aku menten g,flat jer..hu3..xsabo nk tgk jd besar...msti comel kan???(kan sume org peknen comel???)he3...

Details date aku:
ade 232 ari g b4 due date on 18 Jan 2011(doc ckp 13 Jan)...
48 days(1.6 bln peknen)=masuk bln ke 2...

Skang dia kecik g,tp sgt cepat mbesar...jantung organ pertama terbentuk(rasa tau),otak dh berkembang,kaki tgn dh bertunas tp blum spenuhnye..

May 27, 2010

Da Best3 Beday Present Eva





Today is my special day....of coz my beday...so epi,and to olls my frens,tq for ur wishes..really appreciate it...no celebration actually coz i'm not feeling well, but we went out last nite to enjoy tomyam seafood..da best tom yam i eva tasted..yumm3...thats all i can ate,coz it's a little bit sour..other than that,won't go through my throat..euuw...the smell make me sick..why???

because i will be a mummy!!!yeayyy!!!neva expect this gonna be this soon...no wonder my appetite change..and my body felt,different...you know,changes of hormone..i already do the check-up,and next appointment gonna be next month..I'm so happy...so,wish me all the best...

May 18, 2010

I have a dreams..



I have a dream,a fantasy
to help me through,reality
and my destination,makes it worth the while
pushing through the darkness
still another mile...

tu versi dorg,tp skt sbyk ade la sgkut ngn aku...mmg byk sgt impian/hasrat aku skg nih...
ala,bukan hasrat besa pn...tp yela,sbb xdpt terkilan la jgak kan...hu3...

aku nak-balik Rantau Panjang
aku nak-shopping kt Rantau Panjang
aku nak-tgk Rayyan(newborn newphew)
aku nak-g Bandung(holiday)
aku nak-KEJE(borg duk umah)
aku nak-buka bisnes(ngah kumpul modal)
aku nak-g KL
aku nak-jahit baju(xtau nk tmph ktner since br pdh sini)
aku nak-amik lesen kete(bile ntah)

fuhh,byk nyer..rs ade g...tp xtpiki lg..xpela...yg ni pn xdpt d realisasikan...sob3..hopefully,soon or later,i get wat i want,rite fellas???(+_+)

May 17, 2010

5 Simple Tips To Fix 5 Mistakes


Have you ever been putting on your makeup and when everything is going well, you suddenly make a mistake that ruins all of your effort? Have you had to take off your makeup some time because, without meaning to, you’ve ruined your makeup? Surely you have; it happens to all of us.

In this article, you will find five of the most common mistakes and the best tips to quickly fix them without having to take off all of your makeup…

We hope you’ll like them and that they’ll help you easily improve your personal image…

“I’VE PUT ON TOO MUCH FOUNDATION”
This is a very common mistake that we all make when we put on makeup. If you are totally made up, to take off any excess foundation, do the following:

• Lightly moisten a clean sponge with water (the sponge should be almost dry and without any makeup residue) and sponge all of your face with downward movements.

TIP: It’s very important, most of all, to avoid excess foundation and concealer around the eyes. To eliminate any excess in this area, perform the same step and afterwards use your fingertips to softly blur the product in that area.

“MY EYESHADOW LOOKS TOO DARK”
If you’ve put on too much eyeshadow, or it looks too dark, follow these steps to quickly fix the problem:

• If it happened on your upper eyelid, blur the eyeshadow toward the edges with a clean brush to reduce the color. If it still looks very dark, apply a little bit of matte cream eyeshadow with a brush (if you don’t have cream eyeshadow, you can use translucent powder) and blur the eyeshadow.

• If it happened on the lower part of your eye, use a fine, clean brush to blur, or pat it softly with a Q-tip.

• If as you were blurring, you’ve left the contour of the eyelid and the shadow looks very dark, blur it with a clean sponge and afterwards apply a little bit of foundation, patting lightly to fix the foundation.

“I’VE PUT ON TOO MUCH BLUSH”
If you applied too much blush, try the following tip:

• Stroke your cheek with a thick, loose powder bush—the brush should be completely clean. If you still have too much blush on, apply translucent or clear powder with the same brush, just over the blush. That way the two powders should mix, clarifying the original color.

“I’VE PUT TOO MUCH MAKEUP ON MY EYEBROWS”
When we put too much makeup on our eyebrows, we look harsh and we can’t even recognize ourselves. Follow the following tip to quickly solve this:

• Simply brush the eyebrow with a clean Q-tip, going against the grain of your eyebrow. You will see how quickly the color you initially applied disappears.

“I’VE SMEARED MASCARA ON MY EYELID”
That’s all right. Just follow these next steps and you’ll see how you can quickly fix the problem:

• Continue applying makeup and when you have finished, allowing enough time for the mascara to dry, apply a Q-tip right over the smudge. You’ll see how it quickly disappears and you don’t need to remove the makeup from your whole eye.

TIP: A good trick to avoid smudging yourself is applying makeup first to your inferior eyelashes and then to the superior.


By: Maria Llorente

Men From Mars,Women from Venus





Bile baca buku ni,mmg memotivasikan kite spya trime psgn kita seadanyer,tnpa mgharapkan kesempurnaan or try nk ubah dia,spya sama cam kite..bile kite sdar yg laki n pmpuan mmg di lahirkan berbeza,kita akn trime kelemahan dia,dan sgala nye akn jd ok..mmg bagus...suke baca,tp xkhatam2...he3...So,korg try la bca2...


Men Are from Mars, Women Are from Venus reveals new strategies for reducing tension in relationships and creating more love by first recognizing in great detail how men and women are different. It then offers practical suggestions about how to reduce frustration and disappointment and to create increasing happiness and intimacy. Relationships do not have to be such a struggle. Only when we do not under stand one another is there tension, resentment, or conflict.

So many people are frustrated in their relationships. They love their partners, but when there is tension they do not know what to do to make things better. Through understanding how completely different men and women are, you will learn new ways for successfully relating with, listening to, and supporting the opposite sex. You will learn how to create the love you deserve. As you read this book you may wonder how anybody succeeds in having a successful relationship without it.

Men Are from Mars, Women Are from Venus is a manual for loving relationships in the 1990s. It reveals how men and women differ in all areas of their lives. Not only do men and women communicate differently but they think, feel, perceive, react, respond, love, need, and appreciate differently. They almost seem to be from different planets, speaking different languages and needing different nourishment.

This expanded understanding of our differences helps resolve much of the frustration in dealing with and trying to understand the opposite sex. Misunderstandings can then be quickly dissipated or avoided. Incorrect expectations are easily corrected. When you remember that your partner is as different from you as someone from another planet, you can relax and cooperate with the differences instead of resisting or trying to change them...


May 15, 2010

Cinta Sufi



PILU hati saat dikhabarkan suaminya gugur di medan perang, Catalina rebah tidak sedarkan diri. Sebaik terjaga, dia membicarakan hajatnya ke Hulu Melaka.
Ingin mencari lelaki bertanduk dua.

Tanpa diduga, takdir menentukan Laksamana Sunan lelaki yang dicari Catalina. Malangnya, Laksamana Sunan bukan lagi wirawan. Kudratnya lenyap dan ditawan penjajah yang menakluk Melaka. Hampir dibunuh musuh, dia diselamatkan oleh cinta yang dipendam Luna.

Laksamana Sunan, Catalina dan Luna... bukan sekadar terperangkap dalam perjalanan yang berliku, malah terkurung dalam cinta segi tiga yang terlafaz dan tersembunyi.

CINTA SUFI Sebuah kesinambungan trilogi Bagaikan Puteri, dipenuhi aksi pengembaraan dan pertembungan antara kebaikan dan kebatilan, yang nyata dan mistik. Disemarakkan lagi dengan rasa cinta dan pengorbanan.

...........................................................................................................................

Wah,tu antra sinopsis citer Cinta Sufi,yg aku nti-ntikan...tp smpai skg aku xbli g..InsyaAllah,next month aku beli...tp org kate,ending dia cam tergantung ckt..So,maybe ade sambungan g pasni..Minta2 lar...xsaba nk baca...minta2 finale dia,bes..rindu watak laksamana Sunan n Haryani..

"Mati itu pasti,hidup itu Insyaallah"..

love me,my dearest love




Sejak bile la aku ni suke sajak ntah....tp sesekali syok gak r baca..sgt3 puitis lg bermkna..kata2 yg tersusun indah,sbgai kiasan mggmbarkan perasaan di dlm ati...wah..aku pn nk tlis sajak lah t..nanti!!..not now..skg,aku suke bc jer dulu..lum timbul idea g nk karang2 sajak nih...
aku pn mls nk tulis pape arini...tp nk gak post,so aku copy n paste jela...Hik3..

Darling, stretch your hands out to reach the sun,

And run beyond your imagination,

Let me have your love that endless,

And wipe your tears away over sadness,

Believe me, my darling,

A heart of yours that so amazing,

Through the windows of hope,

I try to find hidden words,

Through the beautiful eyes of yours,

Love me, my dearest love.



snow

nuffnang