Apr 26, 2011

Original of Chicken Chop Shop....


Semalam kan aku malas nak masak coz En Hubby tak beli lauk....Aku nak g pasar,memang tak r...Sbb ssh nak tinggalkan Aqil yang maseh bayi itu....(Cett,sebelum ni pn,mmg aku tak pernah pegi pasar sorang-sorang....)

Dah En Hubby and adik aku balik kul 3...aku suh adik aku makan kat kedai arini.aku tak makan tak pe sebab dah bese...cukup sekadar air nescafe panas....lega dapat minum tuh...

So,sebab kesian aku tak makan pape,En Hubby belikan aku laksa Pineng yang sangat tidak sedap itu...tawar,terlalu pedas....errm,tekak aku takmo telan...aku takut gak En Hubby marah lau aku tak makan,sebab tadi dia tanya,aku yang gedik mak ayam(ayat Uda) nak laksa...Lalu,masa dia tengah syok layan Marimar,aku slow-slow g letak ats meja...Nanti mesti dia tanya,nape tak makan ni???Ape aku nak jawab ek???

cmne kalo aku jawab,"dah makan la...banyak dia isi laksa tuh"...Logik tak????
or aku gitau laksa tu pedas sangat...tak tahan....Ish ish...wat diam dah la..malas aku nak piki...

Pas abes Marimar aku cepat-cepat masuk bilik,wat-wat maen ngan Aqil...*takoot la tuh*

Bile En Hubby masuk dalam bilik gak,aku wat-wat tido...*keji*

tapi aku rasa dia kot yang abeskan laksa coz dengar bunyi sudu and mangkuk tadi...dia lak takde nak tanya pape...*suke sangat*

Ok...dah agak petang,dia ajak p Econsave coz nak beli barang dapur...kan dah gaji....hikhikhik...*Gelak jahat*

So,dia janji nak g kul 6,coz dia nak tido jap..penat br balik keje..dia suh kejut dia nanti...Baiklah....

dah kul 6,ade announcement lak,nak sembur fogging....Ha,elok la..kami pun nak kuar nih...Dah aku kejut En Hubby,dia wat-wat liat nak bangun...aku dah siapkan Aqil...

Bleh dia cakap,"yang,kite g pas maghrib la ek...ke nak g skang???"
dah tadi dia yang janji nak g kul 6...ish,membara dah ni...tp sabar..malas nak majuk...kalo aku majuk,kang gaduh lak,sebab aku masih lagi dalam mood mogok ngan dia,adela isu nyer...(dia marah aku,tp aku pn marah dia blik.hehehe..)*durhaka tul*

Aku nak bawa adik aku makan Char Kuey Teow sebenarnya...yela kat Kelantan susah nak cari..dia pun tak pernah makan...tapi cam selalulah..kalo benda aku nak,memang takde...tutup lak kedai tuh...Ishhh...kedai ni kecik jer,more tu gerai la,yang buka meja lipat2 tepi jalan...tak kisahla,yang penting Char Kuey Teow dia sooodap sangat..lagi pun,dia kawan En Hubby...

Dah aku malas nak g Char Kuey Teow Sungai Dua yang pemes itu sbb sana memang sesak and lambat..tak sesuai la aku nak bawa Aqil...buatnyer dia nanges kat situ...haru jer...

Aku : Ermm,Chicken Chop tu bukak tak bang???
En Hubby : Tak tau la..buka kot..nape??nak p sana ka???(slang utara yer)...
Aku : Ermm,ntah...sambil wat muke kesian..jauh tak kalo dari sini????
En Hubby : Tak la..depan tu jer...
Aku : Situ tak ramai orang kan??tempat pun best..lagipun Ije tak pernah g lagi...
En Hubby : Ermm,tau dah..bukan Ije nak p,Yang tuh yang nak kan????sambil mencubit pipi ku yang tak bape gebu melainkan tembam semata-mata...

Yeayyy!!!!Suke nyer...aritu tingin nak makan Chicken Chop,tp Aqil tak bley kuar lame-lame..nanti dia nanges...Ni tawakal jer...lagipun tadi,kat Econsave dia sangat baik...cume hingus jer meleleh sebab sejuk kat dalam tuh...langsung tak nanges...Nanti mama upah susu...(cam lagu tepuk amai-amai tuh)...kikiki...

Dah sampai kedai,orang boleh tahan la...ramai tapi tak sesak....tempat pun sangat cantek...nak kate cam western tak,tapi dah macam Arab dah..dengan lampu jurai-jurai tuh...bunga besa-besa...Kami cari port dkt ngn kipas,tp aku xngadap kipas...takut Aqil susah nak benapas...banyak cekadak tul kan..maklumla..baby....manja la...

Aku plan aku makan dulu,biar En Hubby pegang Aqil..So nanti kalo dia nanges,aku dah sudah makan,ley la aku bagi susu(BF) dalam kete jer...ermm,nampaknyer Papa Aqil ni tak boleh tahan tengok Chicken Chop tuh..walopun Aqil atas riba,dia menggagahkan diri untuk potong and makan!!!!OMG!!!

Last-last,aku potong kan untuk dia,and dia suap je ke molot...Ehh,dia dah abe sdulu dr aku...laki...SEmpat dia bisik kat Aqil,"Mama Aqil lambat la makan...control..."...

Hello,kalo aku tak control,makan gelojoh,dia gak yang malu nanti...hermmm...pape pun...dah kenyang,balik...
Ehh ehh,bayar dulu la...

Ha,pic pn amik 1 jer..*malu*

tu pun yang dah tak cun kerana separuh sudah selamat mendarat ke dalam perut saya..hehehe..*Gelak malu*


ok babai...



p/s: Entri ini memang panjang and bosan,so anda dinasehatkan baca 2 patah terakhir saje...(^.^)


..xoxo..

1 comment:

  1. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete

snow

nuffnang