May 15, 2010

Cinta SufiPILU hati saat dikhabarkan suaminya gugur di medan perang, Catalina rebah tidak sedarkan diri. Sebaik terjaga, dia membicarakan hajatnya ke Hulu Melaka.
Ingin mencari lelaki bertanduk dua.

Tanpa diduga, takdir menentukan Laksamana Sunan lelaki yang dicari Catalina. Malangnya, Laksamana Sunan bukan lagi wirawan. Kudratnya lenyap dan ditawan penjajah yang menakluk Melaka. Hampir dibunuh musuh, dia diselamatkan oleh cinta yang dipendam Luna.

Laksamana Sunan, Catalina dan Luna... bukan sekadar terperangkap dalam perjalanan yang berliku, malah terkurung dalam cinta segi tiga yang terlafaz dan tersembunyi.

CINTA SUFI Sebuah kesinambungan trilogi Bagaikan Puteri, dipenuhi aksi pengembaraan dan pertembungan antara kebaikan dan kebatilan, yang nyata dan mistik. Disemarakkan lagi dengan rasa cinta dan pengorbanan.

...........................................................................................................................

Wah,tu antra sinopsis citer Cinta Sufi,yg aku nti-ntikan...tp smpai skg aku xbli g..InsyaAllah,next month aku beli...tp org kate,ending dia cam tergantung ckt..So,maybe ade sambungan g pasni..Minta2 lar...xsaba nk baca...minta2 finale dia,bes..rindu watak laksamana Sunan n Haryani..

"Mati itu pasti,hidup itu Insyaallah"..

No comments:

Post a Comment

snow

nuffnang